[PELIN TRAILER JULKAISTAAN TÄHÄN HETI KUN SE ON VALMIS]

Kaupunki yrittää epätoivoisesti ylläpitää järjestystä sekä turvaa, mutta sotien sekä saastuneiden jälkeen tuo on ollut erittäin hankalaa. Kaupunki on täysin riippuvainen Pohjois-Oreon tyyppisistä pisteistä, joissa kerätään resursseja kaupungille. Kaikilla pelaajilla on lähtökohtaisesti hyvä luottamus kaupungin toimintaan, eivätkä kaupunkilaiset tunne itseään siellä sorretuksi. Toki elämä on jatkuvaa tarkkailua, eikä lapsia voi ulkona pitää ilman välitöntä valvontaa. Rikollisuus pyritään kitkemään villin lännen tavoin, samalla kun teknologiset saavutukset valuvat kuin hiekka sormien välistä ilman suurta sähköverkostoa. Fyysisesti kaupunki on siis muutamien kortteleiden kokoinen alue, kaupungissa jossa ennen asui arviolta 50 000 asukasta. Nyt siellä asuu 5000 - 6000 asukasta kaikkein parhaimmilla alueilla resurssien sekä puolustusmuurien rakentamisen suhteen. Kaupunki ei siis ole täysin hallussa, vaan pelkästään osa siitä. Vaikka kaupunkia edelleen tyhjennetään varastoista sekä muista rakennuksista, on selvää että kaupungin ulkopuolelle on astuttava vaaroista huolimatta.

Koska virus levisi ympäri maapalloa, saastuneita löydettiin samanaikaisesti lähes kaikkialta. Parhaiten sodista sekä saastuneista ovat selvinneet Australia, Uusi-Seelanti,  Indonesia, Papua-Uusi-Guinea,  Japani sekä Taiwan. Esimerkiksi Australialla on edelleen olemassa lennosto, sekä laivasto maavoimien lisäksi. Japani on menettänyt suurimman osan laivastostaan, mutta edelleen Japanin lennosto on suuressa yhteistyössä Australian kanssa.

 

Eniten sodista sekä saastuneista kärsivät Yhdysvallat, Pohjois- sekä Etelä-Amerikka, Eurooppa, Venäjä, Afrikka sekä suurin osa Aasiaa. Näillä alueilla elämä on käytännössä kuollut kokonaan, taikka se elämä jatkaa saastuneiden muodossa.

Silti joitakin alueita näistä edelleen saattaa olla hengissä, esimerkkinä Suomen alueella pelkästään Helsingin saaristo tekee jatkuvaa yhteistyötä Turun saariston kanssa. Ahvenanmaata ylikansoitetaan pakoilaiskeskukseksi, sekä viimeiset palavasilmäiset sotilaat miettivät kuinka ehkäistä täydelliseen mottiin jäämisen. Helsingissä eletään metrotunneileissä sekä katutasojen alapuolella, mutta tälläinen elämä tulee muutamassa vuodessa kaatumaan sairauksiin sekä muihin kulkutauteihin jos pääsyä Ahvenanmaalta pidemmälle ei saada. Suomesta on jäljellä arviolta 100 000 henkeä. Mikäli apua taikka uusia ratkaisuja ei löydetä, luokitellaan Skandinavia menetetyksi kokonaan lähivuosina. Suomen ongelmat ovat hyvin samantyyppisiä kuin muillakin, eli jos ratkaisuja ei ole niin viimeiset ihmiset planeetalta löytyy Australian ympäriltä. Mikäli myös he epäonnistuvat, ei elämä enää jatku planeetalla meidän kirjoissamme.