Ikäraja

Pelin ikäraja on 18 vuotta. Jokaisen pelaajan on täytettävä 18 vuotta viimeistään ensimmäisenä pelipäivänä. Pelissä ei ole mankumismahdollisuutta, emmekä voi ottaa vastuuta alaikäisistä.

 

Lupalappu

Kyllä, vaikka kyseessä on K18 niin pelinjohto siitä huolimatta haluaa vastuunvapautuksen loukkaantumisista sekä mahdollisista traumoista. Vastuunvapautus tapahtuu paikanpäällä ilmoittautumisen yhteydessä.

 

Viritysrajat pelaajilla

Kaikki aseet 1,2J

(kts. HPA/KK/TRK/muut kiellot)

 

(HUOM! Pelin monsterit käyttävät eri viritysrajoja. Nämä ovat perinteisemmät rajoitukset, eli sarjatuli 1,7J, KK:t 2J sekä tarkkuuskiväärit 4J. Vain pelaajien ase- sekä viritysrajoja on asetettu alemmaksi. Ota tämä  huomioon suojauksessasi)

 

Ensimmäisessä pelissä kielletyt aseet/asiat

(kts. Unlock järjestelmä selvennökseksi)

 

- HPA-aseet

- Konekiväärit

- Sarjatulen käyttö

- Vaimentimien käyttö

- Tarkkuuskiväärit (1,2J pulttilukko poikkeus duunareilla, kts varusterajoitukset/roolit) 

- Kranaatit (sekä käsinheitettävät että 40mm tyyppiset)

- Valojen käyttörajoitukset (kts Varusterajoitukset/Roolit)

- Optiikat (punapisteet/kiikarit jne)

- Hi-cap lippaat

- Pimeänäkölaitteet sekä lämpökamerat
- Kaikki kuuloaistia parantavat välineet (esim aktiivikuulonsuojaimet)

 

Silmäsuojaimet

Airsoftiin tarkoitetut tarpeeksi hyvät ballistiset silmäsuojat. Jos vähääkään epäselvää, kysy pelinjohdolta. Pelinjohto ei ota vastuuta jos hampaiden taikka lasien läpi tulee kuula.

 

Pelissä käytettävät kuulat:

Biokuulapakko, painoluokka 0,2g -> 0,43g väliltä (Tässä korinassa painavempia kuulia kuin 0,25g tuskin tulet tarvitsemaan koska 1,2J rajat). Jokainen pelaaja tuo kuulansa itse, peli ei tarjoa kuulia. Tarjoamme mahdollisuuden kuitenkin ostaa kuulia paikanpäällä. Kuulien käyttöä tullaan kuitenkin rajoittamaan. (kts. Aikataulu & Ohjeet varustautumisesta tarkemmin)

 

Pelin alussa sallittu kuulamäärä:

Alkuvaiheessa jokainen kiväärimies (kts. roolit) saa kantoonsa 75 kuulaa. Jokainen Medic taas saa käyttöönsä vain 50 kuulaa. Kantajat ovat ilman aseita. Tämän vuoksi varaa itsellesi aina sopiva lipasmäärä, riippuen aseitasi sekä rooliesi käytöstä. Rooleja voi siis vaihtaa kesken pelin.

 

Pokkeukset kuulamääriin/muihin esineisiin;

Mikäli pelin aikana pelaajat saavat haltuunsa lisäammuksia taikka esim. haavanauhoja, ne ovat pelinjohdolta vaihdetettavissa olevaa materiaalia. Suomeksi tarkoittaa sitä, että viemällä TVÄL paikalle tälläisen "saat X määrän kuulia lisää" kortin sinut valtuutetaan kantamaan väliaikaisesti enemmän kuulia kun otat sellaisen kortin käyttöön. Nämä kortit voivat sisältää myös haavanauhoja tai muita bonuksia. Tarkempi ohjeistus annetaan paikanpäällä, sekä kaava on tosi simppeli kun pelin todellisen luonteen ymmärtää.

 
Ilmot, briiffit, TVÄL, sekä ryhmäjaot
Nämä asiat tehdään paikanpäällä, sekä pelaajat tulevat ymmärtämään kuinka TVÄL toimii kun peli alkaa. Samoin alkubriiffit yms pidetään non stoppina, eli kaikkien pelaajien ei tarvitse olla samaan aikaan kuuntelemassa alkubriiffiä. Pelaajien ei tarvitse valmistautua näihin asioihin, sillä esimerkiksi ryhmäjaot tehdään paikanpäällä missä pelinohto määrää ryhmät. Otamme toki huomioon kaveriporukat, sekä pyrimme aina saamaan saman porukan jäsenet samaan ryhmään. Mikäli teitä kuitenkin osallistuu enemmän kuin 6 henkilöä, niin kannattaa jo miettiä pitäisikö porukka jakaa kahtia. Ainakaan mikään 10 hengen tiimi ei tule pääsemään samaan ryhmään.

Osumat pelissä: [Huom! 2 osumaa ennen eliminoitumista!]

Koska peliä pelataan yöllä, ota raatoliinan sijaan punainen vilkkuvalo sen merkiksi että olet eliminoitunut. Tälläisiä valoja ovat esimerkiksi polkupyörien tms valot, joista löytyy vilkkuva ominaisuus. !HUOM! Sen PITÄÄ olla punainen jotta sekaannuksia ei synny.

Jokainen pelaaja voi haavoittua kaksi kertaa. Yksi osuma pelaajaan tuottaa haavoittumisen, jolloin pelaaja ei voi ampua taikka oikeastaan tehdä muuta kuin huudella medicciä. Medic sitoo haavanauhan pelaajan toiseen käteen, jonka jälkeen pelaaja voi jatkaa peliä normaalisti. Toinen osuma toistaa edellämainitun kaavan, mutta nyt haavanauha sidotaan pelaajan toiseen käteen. Tämän jälkeen osuma tuplahaavoittuneeseen pelaajaan tuottaa välittömän eliminoitumisen.

 

Monstereiden osumat pelissä:

Kaikilla monstereilla ei ole samaa osumasääntöä. Nämä osumasäännöt pidetään salaisina, joten pelaajien tulee itse opetella mitkä monsterit ottavat mitä osumaa. Vinkkinä sen verran, ettei kaikkia pelin monstereita voi eliminoida ampumalla. Mikäli monsteri ei ota osumaa lainkaan, ei se välttämättä ole modetusta (=säänntöjen kiertämistä). 

 

Pääosumat:

Älkää ampuko niitä monstereita päähän. Yksikään monsteri ei ota päästä erityisosumaa, joten päähän ei ammuta tarkoituksella vaikka niillä ois kuinka isot maskit tahansa. Kyseessä on turvallisuus. Sama pätee myös pelaajiin, on toki ymmärrettävää että yöosiossa saattaa pääosumia tulla. Siltikin näitä osumia on pyrittävä välttämään, sekä pelaajille muistutuksena että siihen päähän varmasti tulee osumaa jos jätätte vain sen avoimeksi suojan takaa. Vaikka pääosumat lasketaan osumiksi, herrasmiehinä (sekä naisina) ymmärretään ettei päähän ammuta tarkoituksella.

Melee osumat ja puukkotappo
Pelaajilla ei ole puukkotappoa, mitä muissa peleissä on totuttu näkemään olkaan taputtamalla sanoen "puukko". Pelaajilla on siis täysi koskemattomuus pelin monstereihin, mutta jotkut monstereista pystyvät taas haavoittamaan pelaajia kosketuksella. Monstereiden ei siis tarvitse sanoa "puukko", vaan mikä tahansa hipaisu lasketaan osumaksi. Jokainen melee osuma pelaajaan tuottaa siis haavoittumisen, eikä se ole ns. "insta kill".

Valojen käyttö yöosiossa:

Turvallisuussyistä jokaisella on hyvä olla jokin taskulamppu tai vastaava, mikäli eksytte/pudotatte jotakin jne. Silti pelin aikana pelaajilla on mahdollisuus käyttää vain pelinjohdon toimittamia valoja, joita vain kantajat saavat käyttää (kts roolit)